In samenwerking met Atradius
Check proactief je zakenrelaties op kredietwaardigheid

Als je last hebt van onbetaalde facturen kan je ook proactief aan de slag gaan. Check vooraf of je zakenrelaties kredietwaardig genoeg zijn om de gemaakte afspraken na te komen.


Wat is een kredietwaardigheidscheck? 

Als je een kredietwaardigheidscheck uitvoert, onderzoek je het risico op niet-betaling. Dit komt vaak voor bij het aanwerven van nieuwe klanten of bij het afsluiten van nieuwe leverancierscontracten. Tegenwoordig voeren ook particulieren kredietwaardigheidschecks uit, bijvoorbeeld als ze hun huis (ver)bouwen of als ze voor een nieuwe werkgever gaan werken. 


Hoe voer ik een kredietwaardigheidscheck uit?

Dat doe je door bedrijfsinformatie te raadplegen. Je kan zelf alle gegevens verzamelen of je kiest ervoor om een bedrijfsrapport te kopen, waar al het werk al voor jou gedaan werd. Bedrijfsrapporten kan je kopen bij GraydonGo (tot max. 10 rapporten per aankoop, vrijblijvend en volledig online) en Graydon (abonnement op maat, voor grotere volumes). 


Snel en gemakkelijk een kredietwaardigheidscheck uitvoeren via GraydonGo

  • Bedrijfsrapporten in Nederland, BelgiĆ« en het Verenigd Koninkrijk aan hetzelfde tarief
  • Een pakket van 1, 5 of 10 rapporten
  • Reken onmiddellijk af en ontvang via mail je rapport en factuur
  • Corona-invloeden in rekening gebracht. Meer over onze COVID-19 XSeption

Hoe werkt het?

Volg de aangegeven stappen om een eerste rapport te bestellen. Bekijk ook zeker dit voorbeeldrapport.Wat andere ondernemers zeggen

Bekijk hier het volledige verhaal van Rob Jonkers.