Veelgestelde Vragen

Producten

Wat biedt GraydonGo?

Momenteel is het online mogelijk om losse rapporten af te nemen van GraydonGo voor Nederlandse, Belgische en bedrijven in de UK.

Zo kunt u eenvoudig 1 rapport downloaden voor €45 euro.

Wilt u iets vaker een rapport raadplegen, kies dan voor de voordeligere bundels van 5 of 10 rapporten.
In een bundel van 5, betaalt u per rapport slechts €40,- en bij 10 rapporten slechts €35,-.
U kunt de rapporten downloaden, wanneer u wilt. Na aanschaf kunt u het aantal resterende rapporten vinden in ‘mijn account’.

GraydonGo komt voort uit OpenCompanies. Bij OpenCompanies waren er andere abonnementsvormen. Bestaande klanten kunnen hier gebruik van blijven maken. Deze abbonnementsvormen worden niet meer actief aangeboden.

Wat is een bedrijfsrapport?

Een bedrijfsrapport (ook bedrijfsinformatierapport, kredietrapport of kredietinformatierapport genoemd) is een rapport dat op basis van verschillende bronnen en analyses inzicht geeft in de kredietwaardigheid van een bedrijf. Met de informatie uit een kredietrapport kan een aanvrager beslissen wat het risico van een (nieuwe) klant is, of hij zaken wil doen met deze klant en welke voorwaarden daarbij passen. 

Een uitgebreid kredietrapport geeft een inschatting van zowel de huidige als de toekomstige financiële situatie van een bedrijf. Naast financiële gegevens worden ook andere zaken beschreven die van invloed kunnen zijn op de waarde en het risicoprofiel van een bedrijf, zoals:

 • de concernstructuur
 • negatieve berichten in de media
 • de ontwikkeling van het bedrijf en hoe het bedrijf presteert ten opzichte van vergelijkbare ondernemingen (zogenaamde ‘benchmarks’)

Wat staat er in een bedrijfsrapport?

Elk bedrijf heeft andere wensen en kenmerken die belangrijk zijn voor hun specifieke situatie. Een kredietrapport is dan ook opgebouwd uit verschillende onderdelen. 

In het Graydon kredietrapport vindt u op de eerste pagina een samenvatting van alle belangrijke kenmerken van het bedrijf én de eindconclusie over de kredietwaardigheid. U kunt deze overzichtspagina zien als een dashboard van de belangrijkste gegevens. Het Graydon dashboard bestaat uit de onderdelen A tot en met E. 

In de daarop volgende pagina’s van het kredietrapport gaat de informatie de diepte in. U vindt op deze pagina’s de achterliggende gegevens en cijfers die tot de eindconclusie hebben geleid voor de onderdelen A tot en met E.

A. Algemene gegevens
In dit deel van het dashboard staan alle belangrijke algemene bedrijfsgegevens, zoals:

 • het Kamer van Koophandel nummer
 • waar het bedrijf is gevestigd
 • het aantal medewerkers
 • de oprichtingsdatum en de rechtsvorm

Het is belangrijk te weten of het bedrijf überhaupt bestaat, maar deze algemene gegevens zijn ook belangrijk voor de identificatie van een onderneming. Stel, het bedrijf is onderdeel van een concern. Dan wilt u de gegevens van de juiste entiteit. De ene BV binnen het concern kan immers gezonder zijn dan de andere. Ook voor de facturatie is het belangrijk te weten welke gegevens gebruikt moeten worden. Nog steeds is het niet op orde hebben van het eigen facturatieproces een van de redenen waarom facturen te laat worden betaald. 
 

B. Financiële module
In de financiële module op het dashboard vindt u een samenvatting van belangrijke financiële zaken die verderop in het rapport gedetailleerd worden toegelicht: 

 • Betaalgedrag: Klanten van Graydon geven ons betaalwaarderingen door over hun eigen klanten. In ruil daarvoor krijgen zij korting op onze producten. Jaarlijks ontvangen we zo 21 miljoen betaalwaarderingen, op basis waarvan we bedrijven een cijfer voor hun betaalgedrag van de laatste 12 maanden geven. Als de gegevens aanwezig zijn, kunt u verderop in het rapport zien:

- Hoeveel waarderingen er zijn geweest.

- Wat het betaalgedrag voor verschillende bedragen is. Dit is belangrijk, omdat kleine bedragen soms snel betaald worden, terwijl grote bedragen traag worden betaald. Dit betekent dat u bij een grote order meer risico kunt lopen..

 • Aansprakelijkheid: Als een BV onder een concern valt, kan het zijn dat een andere BV een aansprakelijkheidsovereenkomst heeft getekend. Die BV stelt zich dan aansprakelijk voor alle schulden. De waardering van deze partij telt mee in de kredietwaardigheidsbeoordeling. Als voor aansprakelijkheid is getekend, staat dit samen met de entiteitsnaam in onderdeel B.  

C. Relaties
In dit onderdeel ziet u wie de bedrijfsleiding is, of er moeder- of dochterbedrijven zijn en of de bedrijfsleiding of de BV’s betrokken zijn (geweest) bij faillissementen of schuldsanering. Bij twijfel over het bedrijf kunt u in het rapport klikken op ‘Xseptions’ om het bedrijf verder te screenen op ‘uitzonderlijkheden’, zoals faillissementen bij hetzelfde adres, vermelding op sanctielijsten, negatieve publiciteit en betrokkenheid bij politieke partijen. Voor bedrijven die aan de WWFT moeten voldoen, bieden wij UBO-onderzoek aan. Bedrijven en personen worden daarmee verder gescreend op basis van WWFT-voorschriften. 
 

D. Jaarrekening
Als een bedrijf verplicht is een jaarrekening te deponeren, worden op de eerste pagina van het kredietrapport alle belangrijke gegevens getoond (als deze beschikbaar zijn):

 • Kerncijfers, zoals het werkkapitaal, eigen vermogen en het totale vermogen
 • Financiële ratio’s, zoals de current ratio

Verderop in het rapport wordt de volledige balans getoond. 

E. Kans op wanbetaling
Bij sectie E, kans op wanbetaling, vindt u de conclusies uit alle eerdere informatie (dus een optelsom van alle informatie uit A tot en met D) en extra markt- en bedrijfskenmerken die mee worden genomen in het scoremodel. Meer daarover leest u verderop  in deze wiki. 

Module E bestaat uit:

 • Kredietadvies: Tot welk bedrag is het verantwoord met het bedrijf zaken te doen? Voor deze beoordeling wordt aan de hand van een geautomatiseerd scoremodel gekeken naar alle verschillende factoren, waarbij zaken meespelen als de liquiditeit van het bedrijf en het betaalgedrag in de afgelopen maanden. 
 • Graydon score: Dit zegt iets over de kans op een faillissement in de komende 12 maanden, wat wordt uitgedrukt in de kans op wanbetaling. Deze score is gebaseerd op alle bekende data en kenmerken van het bedrijf - en op wat we zelf weten over de branche. Als het bedrijf er bijvoorbeeld goed voor staat, terwijl de branche een negatieve ontwikkeling laat zien, heeft dit alsnog invloed op de Graydon score.
 • Credit Flag: Dit is een simpele vertaling van het kredietadvies en de Graydon score.Rood: hoog risico.Oranje: redelijk risico.Groen: laag risico.

Verderop in het kredietrapport worden alle onderdelen verder in detail uitgewerkt. Dit kan relevant zijn voor een verdere toelichting of voor een beter beeld van bijvoorbeeld de markt, hoe het bedrijf presteert ten opzichte van de markt en de historische ontwikkeling van het bedrijf.

Wat kost een volledig Graydon rapport?

Voor een volledig Graydon rapport betaal je €45 (excl. BTW). Wil je iets vaker een rapport raadplegen, kies dan voor de voordeligere bundels van 5 of 10 rapporten. In een bundel van 5, betaal je per rapport slechts €40,- en bij 10 rapporten slechts €35,-. 

Je kunt de rapporten downloaden, wanneer je wilt. Na aanschaf ontvang je direct per mail je rapport en factuur en je kan altijd je aankopen en facturen terugvinden in ‘mijn account’.

Zijn de rapporten beschikbaar in andere talen?

De rapporten op ons platform zijn helaas niet in het Engels verkrijgbaar.

Hoe koop ik een bedrijf in België of het Verenigd Koninkrijk?

Selecteer de juiste vlag bij de zoekbalk. De zoekmachine haalt voor jou het juiste Belgische of Engelse bedrijf op uit de database. Tarieven en voorwaarden blijven hetzelfde. Je betaalt even veel voor een Nederlands bedrijfsrapport als voor een Belgisch of Engels bedrijfsrapport. 

Kan ik ook van andere landen een rapport bestellen?

Natuurlijk kan dat, maar niet via GraydonGo. Op Graydon Insights kan je via een abonnement aan voordelige tarieven en zelfs op eenmalige basis internationale rapporten raadplegen. De tarieven en leveringstermijnen verschillen wel van land tot land. Ze zijn op aanvraag te verkrijgen via deze pagina. Daar vind je eveneens meer informatie terug over ons internationaal netwerk. 

Kan ik op de hoogte blijven van bedrijfswijzigingen?

U kunt bedrijven volgen en alerts ontvangen wanneer er iets wijzigt in de financiële reputatie. Meer informatie over monitoring vind je hier.

Abonnementen

Hoe kan ik een abonnement afsluiten?

Het is niet meer mogelijk om abonnementen af te sluiten via GraydonGo. Heb je al een abonnement, dan kun je daar gewoon gebruik van blijven maken. De facturen van je abonnement, en eventueel gedownloade Graydon rapporten, vind je terug in je account onder ‘Downloads & facturen’.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Heb je nog een bestaand abonnement dan kun je die eenvoudig opzeggen in ‘Mijn Account’. Deze vind je rechtsboven in de menubalk als je ingelogd bent. Klik simpelweg op stopzetten en het is geregeld. Je kunt dan nog tot de stopdatum gebruik maken van de inzichten. Jaarabonnementen lopen automatisch af en zijn niet tussentijds opzegbaar.

Wordt mijn abonnement automatisch verlengd?

Heeft u nog een abonnement? Dan wilt u die mogelijk stopzetten.

Jaarabonnementen worden aan het einde van de contractdatum automatisch stopgezet. Twee weken voordat uw abonnement eindigt, ontvangt u hierover bericht van ons.

Maandelijkse Premium abonnementen, worden automatisch verlengd en kunnen altijd tussentijds worden stopgezet. Dit doet u in ‘mijn account”

Wat is een OpenProfiel abonnement?

Met een Open Profiel geeft u openheid van zaken. Hiermee kunnen alle bezoekers van GraydonGo, d.w.z. ook bezoekers die géén klant zijn van GraydonGo, de scores en adviezen inzien van uw onderneming. Het Open Profiel wordt ook gezien als een keurmerk van een gezonde transparante financiële huishouding.

Hoe werkt monitoring?

Heeft u nog een Pro abonnement dan kunt u bedrijven volgen en email alerts ontvangen wanneer er iets wijzigt in de financiële reputatie. Het volgen van een bedrijf doet u eenvoudig door op het volg-hartje te klikken. Deze vindt u rechts van de bedrijfsnaam op al onze bedrijfsprofielen. 

U kunt alerts verwachten over

 • Algemene bedrijfsinformatie: bedrijfsnaam, handelsnaam en adres
 • Kredietscores: de kans op wanbetaling, betaalscore, betaaltermijn en kredietadvies
 • Activiteit: activiteit status, faillissement en handelsvorm

Het aantal bedrijven dat u kunt volgen

Het volgen van bedrijven en monitoren is alleen mogelijk bij een actief Pro abonnement. U kunt dan 25 bedrijven in de gaten houden. Wilt u meer bedrijven volgen? Mail ons dan op [email protected]

Ik heb mijn bedrijf geclaimd, waarom kan ik niet alle gegevens aanpassen?

Indien u meer gegevens wilt aanpassen dan via een claim mogelijk is, kunt u dat via dit formulier doen. De gegevens zullen dan zo spoedig mogelijk worden aangepast. 

Zijn er kosten verbonden aan een bedrijfsclaim?

Nee! Het claimen van een bedrijf is geheel gratis en vrijblijvend.

Mijn automatische incasso is niet gelukt, wat moet ik doen?

Wanneer u problemen heeft met een automatische incasso, dan kunt u het bedrag zelf naar ons overmaken. Uw facturen met het bedrag en onze gegevens, vindt u binnen ‘mijn account’ onder Downloads & facturen.

Overige vragen over abonnementen en producten

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem een kijkje op de faq over abonnementen en producten.

Gebruik Platform

Hoe koop ik een bedrijfsrapport?

Ga naar de homepage door op het GraydonGo-logo te klikken linksbovenaan of ga naar https://graydongo.nl

 • Stap 1: Kies je formule: 1, 5 of 10 rapporten
 • Stap 2: Vind een bedrijf: je kunt nu op twee verschillende manieren een bedrijf opzoeken:

Geef in de zoekbalk het btw-nummer of het kvk-nummer in. Het bedrijf dat je zoekt, zal automatisch tevoorschijn komen. 

Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam in (dit hoort de officiële naam te zijn zoals geregistreerd bij de KvK). Wij halen voor jou de bedrijven op die voldoen aan de ingegeven zoekwoord(en).

Tip: Klik op 'Meer info' om de algemene gegevens en de bedrijfsgegevens van het bedrijf te raadplegen. Algemene gegevens bevatten onder andere ondernemingsnummer, sector, aantal werknemers, plaats, ... Bedrijfsgegevens bevatten onder andere rechtsvorm, oprichting, activiteit, ...

Tip: Klik op het icoon ‘Koop’ om het bedrijfsrapport meteen aan te kopen. Op een volgende pagina krijg je de mogelijkheid om je formule aan te passen (1, 5 of 10 rapporten). Door je formule te wijzigen, zal de prijs per bedrijfsrapport aangepast worden. 

Wat betekenen de vlaggen bij de zoekbalken?

Deze vlaggen geven aan in welk land je een bedrijf zoekt. Weet dat je voor alle bedrijfsrapporten en pakketten dezelfde prijs betaalt. Nederland, België of het Verenigd Koninkrijk? Alle tarieven en voorwaarden blijven gelijk.

Ik vind het bedrijf dat ik zoek niet terug in de resultaten?

Alle bedrijven, zelfstandigen en verenigingen zitten in onze database en zijn online beschikbaar. Controleer of u de officiële bedrijfsnaam ingaf en niet de handelsnaam.  U kunt ook proberen een bedrijf te zoeken door het unieke btw-nummer of KvK-nummer in te geven in de zoekbalk.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Losse rapporten kun je direct online afrekenen met iDeal of Creditcard (Mastercard of Visa).

De facturen van je abonnement of je losse rapporten vindt u terug binnen ‘mijn account’ onder downloads & facturen.

Hoe kan ik mijn kortingscode gebruiken?

Wanneer je het bedrijf gevonden hebt waarover je een rapport wenst te bestellen, klik je op 'koop' en kom je terecht in de betalingsmodule. Gebruik het vakje ‘couponcode’ om je code in te geven. Het systeem zal vervolgens rekening houden met de korting die je hebt gekregen. 

Kan ik GraydonGo op alle devices benaderen?

Ja, je kan onze website op alle devices benaderen.

Kan ik GraydonGo op alle browsers benaderen?

Je kan vrijwel alle browsers gebruiken. Sinds 2021 ondersteunen wij Internet Explorer niet meer. 

Mijn account

Waar vind ik mijn accountgegevens?

In Mijn Account staan al uw gegevens en facturen. Wanneer u een zakelijk account heeft en een bedrijf aan het account heeft gekoppeld, vindt u in mijn account ook alle gegevens over de bedrijfspagina terug. Deze gegevens kunt u hier ook aanpassen. Na het inloggen vind u Mijn Account rechtsboven in de menubalk.

Wat doe ik als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Als je je wachtwoord bent vergeten, vraag je een nieuw wachtwoord op via de knop “wachtwoord vergeten” in het inlogscherm. Wij versturen je een e-mail met instructies om je wachtwoord aan te passen. Opgelet: check zeker je spam folder. 

Blijkt dit wachtwoord niet te werken? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Mijn e-mailadres is al geregistreerd?

Wellicht heb jij of iemand binnen jouw bedrijf dit e-mailadres al eens gebruikt. Gebruik de wachtwoord vergeten functie om in te loggen.

Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Wat doe ik als ik problemen heb met inloggen?

Wanneer je een probleem hebt met inloggen, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Heb je met het nieuwe wachtwoord nog steeds problemen met inloggen, neem dan contact met ons op via [email protected].

Waar pas ik mijn accountgegevens aan?

Accountgegevens en je wachtwoord pas je aan in ‘Mijn Account’ wanneer je bent ingelogd.

Mijn rapporten en mijn facturen

Waar vind ik mijn facturen?

Alle facturen voor zowel de abonnementsgelden als los aangeschafte rapporten en uittreksels vindt u terug onder Downloads & facturen in uw “mijn account”.

Ik heb het rapport afgerekend maar niet ontvangen, wat nu?

Na het afrekenen krijg je direct de gelegenheid om het rapport te downloaden. In sommige gevallen, bij rapporten die veel data bevatten, duurt dit even. Daarnaast sturen wij een e-mail met een link naar het rapport.

Het kan voorkomen dat het rapport in uw SPAM-folder terecht is gekomen, controleer daarom altijd eerst deze folder. Indien het rapport zich niet in de SPAM-folder bevindt, stuur dan een bewijs van overboeking en het KvK-nummer van de onderneming waarvan u een rapport heeft aangeschaft, naar [email protected]. Wij kunnen u het rapport dan zo spoedig mogelijk toesturen.

Info over onze rapporten

Hoe kan ik de gegevens in een bedrijfsrapport interpreteren?

Een bedrijfsrapport bevat tal van gegevens, scores en inzichten die elk hun waarde hebben om een compleet beeld te geven van een bedrijf.

Download de interactieve pdf met tooltips

Leer meer over de belangrijkste scores in een bedrijfsrapport

Bekijk de video over hoe je het best bedrijfsrapporten interpreteert 

Wat houdt de COVID-19 XSeption in?

De COVID-19 XSeption is een nieuw onderdeel in onze bedrijfsinformatierapporten. Deze XSeption meet de impact van de crisis op het desbetreffende bedrijf. 

Bedrijven die een grote verwachte impact ondervinden door de crisis krijgen een COVID19 XSeption in het bedrijfsrapport. Bedrijven die een beperkte impact ondervinden krijgen daarentegen geen COVID19 XSeption in het bedrijfsrapport, m.a.w. geen (XSeption) nieuws in het rapport betekent goed nieuws!

Als je jouw klantenportefeuille wilt verrijken met deze COVID19 XSeption, vraag dan meteen meer informatie aan.

Hoe komen de scores in het bedrijfsprofiel tot stand?

De scores komen tot stand uit honderden onafhankelijke bronnen, die dagelijks worden geanalyseerd door Graydon, autoriteit in financiële bedrijfsinformatie. De belangrijkste bronnen zijn de Kamer van Koophandel, miljoenen betaalervaringen en gerechtelijke faillissementsuitspraken.

De belangrijkste scores in een bedrijfsrapport

Waarvoor gebruik ik de kredietscores?

Kredietscores gebruik je om inzicht te krijgen in de financiële reputatie van een bedrijf. Dankzij deze inzichten kun je een betrouwbare inschatting maken of je veilig zaken kunt doen met een bedrijf. Ook helpen de scores om goede betaal- en leveringsvoorwaarden op te stellen en sterk onderhandelingen in te gaan.

U ziet:

 • Tot welk bedrag veilig zakendoen
 • De kans dat je niet betaald wordt binnen een jaar
 • Wanneer het bedrijf betaalt
 • De kredietwaardigheid van het bedrijf

Waarom is de ‘betaalscore’ positief, maar ‘de kans dat ik niet betaald word’, negatief?

De betaalscore gaat puur over het betaalgedrag van een bedrijf en wordt vastgesteld aan de hand van betaalervaringen die bekend zijn bij Graydon.

De kans op wanbetaling is een score die wordt beïnvloed door prestaties van het bedrijf, maar ook door externe factoren. Zo wordt dit bedrijf vergeleken met andere bedrijven in de branche en bedrijven in diezelfde branche die recentelijk in betaalproblemen zijn gekomen. Hierdoor is het mogelijk dat het bedrijf op dit moment een zeer nette betaler is, maar door externe invloeden in spannende tijden terecht kan komen en daardoor een grotere kans op wanbetaling heeft.

Ik ben het niet eens met de scores. Hoe kan ik daar invloed op uitoefenen?

Het is altijd mogelijk dat u de scores niet vindt passen bij uw bedrijf. Wij adviseren u om uw meest recente jaarrekening altijd te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Betaalervaringen zijn een andere mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de betaalscore. Neem hiervoor contact op met [email protected] of bel met de servicedesk +31 (0) 20 5 67 95 01.

Nodig ook anderen uit om uw bedrijf te beoordelen op GraydonGo, dit geeft een goede indruk van uw betaalgedrag en klantwaardering. Zoek een bedrijf om te beoordelen.

Wat houdt de financiële reputatie in?

De financiële reputatie is een samenvatting van alle bekende financiële informatie van dit bedrijf en geeft snel inzicht of het verstandig is om zaken te doen met dit bedrijf.

Groen: laag risico, dus het aangaan van een kredietrelatie wordt verantwoord geacht.

Oranje: gemiddeld risico, dus het aangaan van een kredietrelatie wordt verantwoord geacht, geadviseerd wordt om aangescherpte betalingsvoorwaarden te hanteren.

Rood: hoog risico, dus het aangaan van een kredietrelatie wordt niet verantwoord geacht.

Wat betekent ‘Tot welk bedrag kunt u veilig zaken doen’?

Tot welk bedrag kunt u veilig zaken doen? wordt ook wel het kredietadvies genoemd. Deze score geeft aan tot welk bedrag het bedrijf naar verwachting haar verplichtingen na kan komen. Hiermee geeft de score inzicht tot welk bedrag het verstandig zakendoen is. De score is onder andere afkomstig van informatie van jaarrekeningen en balansinformatie, denk hierbij aan de doorgaans beschikbare liquiditeit van een bedrijf.

Wat betekent ‘De kans dat ik niet betaald word’?

Deze score wordt ook wel omschreven als ‘de kans op wanbetaling’. Deze score wordt beïnvloed door het economische klimaat en situatie in de branche. Zo worden bedrijven die recent failliet zijn gegaan vergeleken met andere bedrijven in die branche.

Deze score wordt berekend met geavanceerde statistische modellen op basis van de jaarrekening, het betaalgedrag en demografische kenmerken van het bedrijf (omvang, leeftijd, rechtsvorm). De uitkomst hiervan is een gedetailleerde score, welke is vertaald in een eenvoudige weergave en een inschatting geeft van de kans op wanbetaling binnen 1 jaar.

Wat houdt de betaalscore in?

Hier ziet u op een schaal van 0 tot en met 10 het cijfer met betrekking tot het betaalgedrag van het bedrijf. Dit cijfer is gebaseerd op betaalervaringen van zakenrelaties van dit bedrijf en dient als basis voor het advies over de betaaltermijn.

Wat houdt het betaaltermijn in?

De betaalgrafiek geeft inzicht in het betaalgedrag van het bedrijf. U ziet hoeveel van de facturen op tijd worden betaald (standaard gesteld op 30 dagen) en bij hoeveel procent van de facturen de betaaltermijn wordt overschreden. Een betaaltermijn is dus de overeengekomen tijdsperiode waarbinnen een factuur betaald dient te worden.

Bekijk de betaaltermijn van uw klant.

Wat betekent de financiële rating t.o.v. vergelijkbare bedrijven

Hier ziet u hoeveel procent van de vergelijkbare bedrijven een hogere, vergelijkbare of lagere financiële rating heeft. Wanneer u geregistreerd bent zie t u niet alleen de percentages, maar ook een grafiek met de verdeling binnen de branche waarbij de zwarte balk aangeeft wat de financiële rating is van het bedrijf dat bekeken wordt.

Waarom is het bedrag tot welke ik veilig zaken kan doen hoog, maar de kans dat ik niet betaald word ook?

Het bedrag dat bij veilig zakendoen wordt genoemd is afkomstig van informatie van jaarrekeningen en balansinformatie, denk hierbij aan de doorgaans beschikbare liquiditeit van een bedrijf. Dus de gegevens die wij van het bedrijf zelf hebben. Of indien niet beschikbaar, van vergelijkbare bedrijven.

De score met de kans dat je niet betaald wordt komt tot stand door beschikbare data zoals: jaarrekening, betaalgedrag, demografische kenmerken (omvang, leeftijd, rechtsvorm en branche) vergeleken met bedrijven die failliet zijn gegaan. Het is goed mogelijk dat dit een risicovolle branche is waardoor deze score lager is. De uitkomst van deze statistische berekening geeft de kans dat een bedrijf binnen nu en 1 jaar niet aan betaalverplichtingen kan voldoen. Dit zegt dus niets over het vermogen dat doorgaans op de balans staat.

Overige vragen over kredietscores

Staat uw vraag er niet tussen? Bekijk het uitgebreide overzicht van vragen en antwoorden op de faq over de scores.

Jouw bedrijfs- en persoonsgegevens

Hoe kan ik mijn gegevens afschermen?

Bedrijfs- en persoonsgegevens afscherm doet u door het formulier in te vullen op deze pagina.

Hoe kan ik mijn bedrijfsgegevens aanpassen?

Indien er bedrijfsgegevens aangepast moeten worden dan kunt u dat het best doen bij de Kamer van Koophandel. Een automatisch proces zal deze wijziging na ca. 2-3 weken in het systeem aanpassen.

Iets wijzigen op GraydonGo zelf? Doe dat hier.

Overige vragen over bedrijfs- en persoonsgegevens

Staat uw vraag er niet tussen? Bekijk het volledige overzicht met vragen en antwoorden over bedrijfs- en persoonsgegevens.

Hoe lang duurt het voordat mijn gewijzigde gegevens zichtbaar zijn op GraydonGo?

Wanneer u de bedrijfsgegevens aanpast bij de Kamer van Koophandel, worden deze wijzigingen automatisch door ons verwerkt. Zo zijn de bedrijfsgegevens weer up-to-date in jouw account zonder dat u hier iets voor hoeft te doen .

Afhankelijk van de wijziging duurt een aanpassing een dag tot 2 weken (vanwege handmatige validatie) voordat uw bedrijfsgegevens in ons systeem zijn aangepast. Wanneer ze bij ons zijn aangepast, zijn ze ook zichtbaar op het bedrijfsprofiel.

Hoe kan ik mijn gegevens afschermen?

Uw bedrijfs- en persoonsgegevens schermt u af door het formulier in te vullen op deze pagina. Mocht u hierna nog vragen hebben? Neem gerust contact met ons op.

Mijn privacy is in het geding, waarom sta ik op jullie website?

GraydonGo voldoet volledig aan de AVG. Als aanbieder van zakelijke kredietswaardigheidsinzichten zijn wij gerechtigd om persoons- en bedrijfsgegevens te verwerken, op te slaan en te verstrekken aan derden. Indien u van mening bent dat wij alsnog uw privacy schenden, kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien gewenst kunt u ook zelf uw NAW-gegevens afschermen via dit formulier. Meer informatie over privacy in relatie tot de AVG vindt u hier.

De gegevens zijn onjuist, waarom sta ik op jullie website?

Wij verzamelen bedrijfsgegevens over alle inschrijvingsplichtige ondernemingen, stichtingen en verenigingen in Nederland door deze bij de Kamer van Koophandel op te vragen. Indien er gegevens onjuist zijn adviseren we u deze gegevens bij de Kamer van Koophandel aan te passen.

Mijn onderneming bestaat niet meer, waarom sta ik nog op jullie website?

Indien uw onderneming is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel, zullen wij vermelden dat de onderneming niet actief is conform Kamer van Koophandel.

Waar kan ik mijn bedrijfsgegevens aanpassen?

Indien er bedrijfsgegevens aangepast moeten worden dan kun je dat aangeven bij de Kamer van Koophandel. Een automatisch proces zal deze wijziging na ca. 2 / 3 weken vervolgens in ons systeem aanpassen.

Iets wijzigen op OpenCompanies zelf? Doe dat hier.

Overige veelgestelde vragen

Welke statussen kent het bedrijfsprofiel?

Het bedrijfsprofiel kent verschillende statussen, die de huidige activiteit van het bedrijf weergeven.

Actief: De onderneming heeft een actieve inschrijving bij de Kamer van Koophandel en neemt deel aan het handelsverkeer.

Failliet: De onderneming is door de rechtbank in staat van faillissement verklaard, de rechter heeft een curator aangesteld.

Opheffing: Indien de door u opgevraagde onderneming is opgeheven, is er vast komen te staan dat de onderneming uitgeschreven is bij de Kamer van Koophandel.

Surseance: Indien een bedrijf tijdelijk niet in staat is haar schulden te betalen, dan kan de onderneming de rechtbank vragen om een uitstel van betaling (surseance van betaling).

Wsnp: De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen wordt door de rechter uitgesproken indien een natuurlijke persoon niet meer in staat is zijn of haar schulden te betalen.

Overige calamiteit: Indien er calamiteiten bekend zijn op de door u aangevraagde onderneming, wordt dit vermeld. Deze calamiteiten kunnen financieel van aard zijn zoals faillissementen en surseances. Overige calamiteiten is een voorbeeld van een niet- financieel calamiteit, zoals bijvoorbeeld de onderneming is niet te traceren, brand- of waterschade, etc.

Onbekend: In dit geval is de status van een bedrijf bij ons niet bekend.

Bekijk een bedrijfsprofiel.

Hoe ziet de algemene bedrijfsinformatie eruit?

Op de bedrijfsprofielpagina ziet u direct de algemene bedrijfsinformatie van het desbetreffende bedrijf. Hier ziet u de naam, het adres en de oprichtingsdatum van het bedrijf. Ook vindt u hier het aantal werknemers en de algemene KvK-informatie zoals KvK-nummer, BTW-nummer en de rechtsvorm.

Deze informatie is voor iedereen zichtbaar, ook zonder abonnement.

MET account kunt u ook alle eigendomsverbindingen bekijken.

Waar komen de jaarrekeningen vandaan?

Alle jaarrekeningen die wij op onze bedrijfsprofielen tonen, ontvangen wij van de Kamer van Koophandel.

Indien een bedrijf niet deponeringsplichtig is, dan is er in veel gevallen ook geen jaarrekening beschikbaar. Graydon heeft overigens wel de grootste en meest volledige database aan jaarrekeningen.

Hoe ziet de financiële informatie eruit?

Onder de financiële informatie op de bedrijfsprofielpagina staan de financiële scores overzichtelijk weergegeven. Onderdelen zijn: financiële reputatie, tot welk bedrag veilig zaken doen? wat is de kans dat ik niet betaald word? het betaalgedrag en wanneer betaalt dit bedrijf?

Met account:

Heb je een Pro abonnement? Dan zie je naast bovengenoemde informatie, ook de omzet en kosten van het bedrijf. Heeft het bedrijf een moederonderneming? Dan is de jaarrekening, waaruit deze gegevens komen, te downloaden op de bedrijfsprofielpagina van het moederbedrijf.

Ook bekijk je het netwerk en de aandeelhouders en verantwoordelijken. Ook download je hier KvK-uittreksels. Naast de datum van het KvK-uittreksel staat altijd of deze up-to-date is.

Hoe ziet de branchevergelijking eruit?

Onder branchevergelijking ziet u wat de kans is dat dit bedrijf niet betaalt en tot welk bedrag u veilig zaken kunt doen, ten opzichte van vergelijkbare bedrijven in de branche.

Met een abonnement ziet u tevens vergelijkbare bedrijven in de branche. Deze tool kan voor prospecting worden gebruikt. Via de ‘meer over dit bedrijf’ button, komt u direct op de bedrijfsprofielpagina van het vergelijkbare bedrijf.

Hoe zien de reviews eruit?

Als laatste onderdeel op de bedrijfsprofielpagina’s, vindt u reviews over het bedrijf. Deze worden geplaatst door onze bezoekers, welke voor zichzelf bepalen of ze een klantwaardering of leverancierswaardering willen geven. Bedrijven kunnen scoren middels 5 sterren. De onderdelen voor klanten zijn: prijs/kwaliteitsverhouding, snelheid van leveren en service. De onderdelen voor leveranciers zijn: nakomen van afspraken, snelheid van reageren en op tijd betalen.

Hoe kan ik me afmelden voor e-mails?

U kunt zich afmelden voor onze e-mails door onderaan onze e-mail te klikken op de uitschrijflink. Wij zullen ervoor zorgen dat u in de toekomst geen e-mails meer zult ontvangen.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Wij zijn gemakkelijk te bereiken per e-mail: [email protected] of inhoudelijke vragen over de inhoud van scores kunnen gesteld worden aan Graydon: 020 56 79 501. Heeft u een vraag over onze producten? Mail dan naar [email protected]

Begrippenlijst

Hier vindt u de definities van begrippen die u vaak op GraydonGo tegenkomt. Van elk begrip hebben we een omschrijving gegeven die u helpt te begrijpen waar het begrip over gaat. Bekijk de begrippenlijst.